Vi landa på Peretola-flyplassen i 12-tiden i går, etter å ha vært i transit siden klokka fire på morgenen. Derfor var vi rimelig trøtte da vi tok taxi inn til byen for å finne leiligheten. Vi møtte husverten vår, Barbara, rett utenfor leiligheten. Kåken ligger i andre etasje i en gammel murgård på Piazza del Mercato Centrale.

Mye av søndagen gikk med til å sove og slappe av. Vi spiste middag på restauranten Zà-Zà, rett ved inngangsdøra vår. Trivelig lokale og diger meny. Vi var kjedelige og gikk for pizza – og den var like trøtt og slapp som oss. Like smakløs også.

Kaldt i Palazzo Vecchio.

I dag gikk jeg på lykke og fromme nedover San Lorenzo og nedover mot Arno. Temperatur rundt frysepunktet, kald vind. Brått gikk jeg meg på arkaden der Hannibal Lecter knivstakk en lommetyv i Ridley Scotts Hannibal. Jeg ungikk alle menn med hatt. I samme gata, Via Pellicceria, fant jeg den irske puben Old Stove, der jeg slo meg ned for en kopp kaffe og gratis wi-fi.

Jeg gikk videre til museene i Palazzo Vecchio, for å se om det hang noen politimenn og dinglet fra vinduene. Det gjorde det ikke. Det var et foredrag på gang i Salone dei Cinquecento, men kåsøren så ut til å være en feminin serber, ikke en beregnende kannibal.

Det later til at de eneste morderiske galningene du finner i Firenze er muslimhatende og paranoide bloggere. Slik sett er Italia akkurat som hjemme.